Sider

onsdag den 7. august 2013

På tur - Frederiksborg Slot

Når man bor i Nordsjælland er der bare visse ting der skal besøges med jævne mellemrum. Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum er et af dem. Museet ligger i slottets hovedbygning, så man kan nemt slå to fluer med et smæk.
Vi var to veninder og Mini i barnevognen, der var taget på turisttur i Hillerød og Fredensborg (mere om Fredensborg Slot i et senere indlæg) og det var skønt solskinsvejr. Frederiksborg har også en skøn have bagved. Stierne så gode og barnevognsegnede ud, men vi nåede aldrig derud. Det må blive en anden dag.

 På mit billede af brochuren fra slottet kan man se at slotsanlægget faktisk er ret stort. Og så er der et glimt af Slotshaverne i baggrunden. 

Som ved så mange andre slotte er gårdspladserne med brosten og indenfor er der mange høje dørtrin og spændende vindeltrapper. Så vi fik båret klapvognen en del og opdagede først elevatoren da vi skulle hjem. Det grinede vi meget af, for vi havde lige slæbt os op på øverste etage. 
Og på den måde kommer vi frem til at du ikke må tage din egen barnevogn eller klapvogn med ind i udstillingen. Her kan man dog gratis låne museets paraplyklapvogne (en enkelt af dem har en indbygget lift) eller en bæresele. Mini var generelt utrolig godt tilfreds med at blive kørt og båret rundt, men jeg vil næsten vædde på at min store pige på 2 år ville være umulig at have med på museet. Det er hendes tålmodighed simpelthen ikke gearet til. Hun ville løbe frem og tilbage i de store sale, og de voksne ville ikke få set noget fordi hun hele tiden ville kravle op på alting. Vi stødte dog på et par børn omkring 10 år der så ud til at hygge sig, og det er nok i den alder at museet ville begynde at blive interessant for de fleste børn.

Der er meeeeeget skøn kunst på væggene (det er det museet er kendt for...), så vi brugte kun et par timer derinde. Vi var simpelthen for overvældede til mere end det. Slotskirken er desuden rigtig smuk og det er det værd at slæbe klapvognen op ad de høje trin til Riddersalen. Jeg kunne generelt godt finde på at tage derind igen med Mini inden hun bliver alt for stor og vil løbe rundt og kravle op på de historiske møbler. Gys! Og næste gang tager vi Slotshaverne med.

Og så lige et billede af billetterne med flotte billeder af slottet. Så får man lidt af stemningen med hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar